Valmennushistoria

PGA Golf Professional Joni Toivola aloitti golfvalmennus ja opetustoiminnan talvella 1998 Vermon talviharjoittelu hallissa. Samana kesänä hän toimi juniorivalmentajana Keimola Golf Vantaan junioritoiminnassa.

Kesällä 2000 hän jatkoi juniorivalmentajana Master Golfissa, jossa hän opetti juniorikursseilla ja erilaisilla juniorileireillä. Master Golf Clubin omien junioreiden valmennus alkoi seuraavana kesänä.

Ammattilaiseksi siirryttyään kesällä 2001 hän aloitti alkeiskurssien ja yritystapahtumien opettamisen Master Golfissa. Kaksi seuraavaa kesää kului Master Golfissa golfopettajana ja talvet opiskelujen parissa Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä.

Vierumäen AMK:sta valmistuttuaan loppuvuodesta 2003 hän jatkoi opetustoimintaansa ensi kertaa päätoimisena golfopettajana ja valmentajana. Kaudella 2004 opetuspaikaksi vaihtui Porvoo Golf, jossa valmennustoimintaa toteutettiin viiden vuoden ajan kauden 2008 loppuun asti. 

Kaudelle 2009 uudeksi opetuspaikaksi vaihtui Sipoon Nevas, jossa hän opetti yhteensä viisi kesää. Kaudesta 2014 alkaen Joni Toivola on kuulunut Vierumäki Golf Schoolin valmennustiimiin, jossa hän on vastannut yhtenä pääopettajana Golf Talman opetustoiminnasta.